A világon elérhető adatok felfoghatatlanul nagy halmazában keresni nem egyszerű feladat. A Google folyamatosan fejleszti algoritmusait, hogy a felhasználóknak a lehető legrelevánsabb találatokat mutassa meg.

Cégeket segítő online tanácsadóként az a feladatom, hogy segítsek Ügyfeleinknek abban, hogy a találati listán a lehető legkedvezőbb pozícióba kerülhessenek.

De mi a helyzet a Felhasználókkal?

Az emberekkel, akik keresnek ?

Vajon tudunk mi árukat, szolgáltatásokat kereső emberek helyesen keresni a Google keresőjében ?

Az a tapasztalatom, hogy ezen a téren hiányosak az ismeretek, így szeretnék Nektek most ebben segíteni, hogy legközelebb gyorsan megtaláljátok a számotokra fontos választ.

  • Ha csak egyetlen konkrét kifejezésre szeretnénk keresni, tegyük a keresett kifejezést idézőjelbe, így biztosan csak ezeket a találatokat fogja listázni nekünk.
  • Ha például egy idézetre keresünk, de egy részét elfelejtettük, akkor azt a részt, amelyiket biztosan és pontosan tudjuk, azt tegyük idézőjelbe, a hiányzó részhez pedig tegyünk egy csillagot
  • Előfordulhat, hogy rengeteg találatot kapnánk egy keresett kifejezésre de mi mondjuk több, akár 3 pontos információt is szeretnénk beleírni, s csak azokat az információkat szeretnénk látni, amiben biztosan mind a 3 keresett kifejezésünk szerepel, így ezesetben mindhárom szót beírjuk, a szavak közé pedig függőleges vonalat teszünk. 
  • Egy verssorra, dalszövegre, idézetre szeretnénk keresni de csak pár szó jut eszünkbe? Írjuk be a szavakat és tegyünk közéjük & jelet.
  • Amennyiben olyan dokumentumokat keresünk, amelyek adott szavakat biztosan tartalmaznak, írunk a szavak közé egy + jelt !
  • Végül zárásként a legfontosabb: Egy adott kifejezést egy adott weboldalon keresünk, így járjunk el: Írjuk be a keresett kifejezést majd tegyünk mögé egy : jelet és írjuk be a weboldal nevét !

Eredményes keresgélést kívánok 😉 !